donderdag 14 juni 2012

Israëlische Couscous salade


Israelische couscous is couscous in een iets dikkere ronde vorm als normaal en wordt ook wel ‘parel couscous’ genoemd. Het is niet altijd even makkelijk te krijgen maar bij een goede Turkse of Arabische winkel maak je nog wel kans. Je kunt desnoods ook een hele klein pasta soort gebruiken, zo groot als een korreltje.

ca 500 gr droge Israëlische couscous
4 theelepels plantaardige of olijfolie
1 grote bol venkel, fijn geschaafde, geraspt of fijngehakt
1 middelgrote prei, witte en lichtgroene delen fijn gesneden
6 teentjes knoflook, fijngehakt (2 eetlepels)
1/2 kop droge witte wijn
2 kopjes diepvrieserwten
ca 230 ml groentebouillon
4 pruimtomaten, in stukjes
2 saffraandraadjes
zakje rucola salade
handvol ontpitte olie Kalamata olijven
handvol basilicumblaadjes, in stukjes

Kook de couscous al dente in ruim water (net als het koken van een pasta) tot de parels zacht zijn. Giet af en zet opzij. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan , voeg venkel, prei en knoflook toe en bak 3-5 minuten. Voeg nu de wijn toe en kook nog 1 minuut. Doe de doperwten erbij en laat 1 minuut koken, vervolgens de groentebouillon toevoegen, de couscous, tomaten en saffraan. Breng op smaak met zout en peper naar smaak. Dek het geheel af en laat 5 minuten staan. Haal dan van het vuur en roer de rucola, olijven en basilicumblaadjes erdoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten