woensdag 6 juni 2012

Kefta Mkaoura


Nou, het is begin juni maar het weer zit niet echt mee: regen, regen en nog eens regen hier. Dus maar lekker wat 'comfort food': spicy gehaktballetjes met gepocheerd ei. Een recept van tv kok Rick Stein.

500 gram rund of lamsgehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
half bosje platte peterselie
half bosje koriander
1 tl komijn
1tl zwarte peper
1tl paprikapoeder
1tl rash al hanout

Scheutje olie
Groot blik gesneden blokjes tomaten
1 blikje tomaten puree
1 geraspte rode paprika
Handjevol olijven (zwart of groen)
3 eieren
Optioneel: harissa en ansjovis

Meng alles voor het gehakt (bovenste ingredienten) goed door elkaar en maak hier- kleine- balletjes van. Doe een beetje olie met daarin de knoflook in een tajin of koekenpan en bak de gehaktballetjes lichtjes in. Haal het er dan uit en doe er dan de tomaten in, samen met de tomatenpuree en de geraspte paprika. Breng het aan de kook totdat de saus wat ingedikt wordt, en voeg desgewenst peper en zout toe. Leg vervolgens de gehaktballetjes terug in de pan, samen met de olijven en laat het nog ca 10 minuten verder sudderen. Een paar minuten voor het opdienen breek je een paar eieren in de pan erbij, bestrooi ze met een beetje komijn, en laat ze enigzins stollen. De eieren moeten eigenlijk nog wel enigzins uitvloeien, dat is het lekkerst. Serveer het geheel met een lekker pasta of couscous.
Voor een nog pittigere smaak: doe 2 tl harissa in de pan en 1 of 2 ansjovisfilets voordat je de tomatensaus maakt: even doorroeren, dan de tomatensaus afmaken zoals beschreven. Pas dan wel op met zout toevoegen van de ansjovis heeft al een zoutige smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten