donderdag 21 juni 2012

Paella met verschillende soorten tomaat


ca 820 ml groentebouillon
1 ½ pond rijpe tomaten (rood en groen of rood en geel), in partjes
zout en peper
¼ kopje olijfolie
1 middelgrote ui, fijngehakt
1 eetlepel fijngehakte knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
flinke snuf saffraan
2 theelepels paprikapoeder
ca 370 gram Spaanse of andere kort korrelige rijst
3 merquezworstjes
fijngehakte peterselie voor de garnering

Verwarm de oven voor op ca 220 graden. Warm de bouillon in een steelpan. Kruid de tomatenpartjes met zout en peper en meng ze met 1 eetlepel olijfolie. Neem een ovenvaste pan, doe daar wat olie in en bak de ui en knoflook enkele minuten. Doe vervolgens de tomatenpuree, saffraan, en paprika erbij en bak nog even, daarna de rijst toevoegen en nog een minuut of twee bakken. Nu de warme bouillon erbij doen en het geheel even goed mengen. Snij de merquezworstjes in stukken, bak ze even in een ander pan bruin en verdeel ze boven op de rijst tezamen met de tomaatpartjes.
Zet de pan in de oven en laat het geheel ca 15 minuten braden of tot de rijst droog en net gaar is. Als je ziet dat de rijst te droog is maar nog niet helemaal gaar, giet dan wat bouillon erbij en laat nog even staan. Als het geheel gaar is, doe je de oven ui en laat alles nog even 5 tot 15 minuten rusten. Haal de pan uit de oven, bestrooi het geheel met peterselie en serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten